Африканські країни все більше відвертаються від росії, – Білий дім

Африканські країни все більше відвертаються від росії, – Білий дім

Африканські країни почали усвідомлювати, що співпраця з росією не відповідає їхнім інтересам через перетворення Кремлем їжі на зброю.

Про це заявив під час телефонного пресбрифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає "Укрінформ".

"По всьому (Африканському, – ред.) континенту й на так званому Глобальному Півдні все більше й більше країн усвідомлюють, що партнерство з Росією насправді не в їхніх інтересах і не в інтересах їхніх народів – і це стає дедалі більш очевидним", - зауважив представник Білого дому.

Він нагадав, що лише минулого тижня багато лідерів африканських країн відмовилися прилетіти на саміт Африка-росія.

"Вони усвідомлюють, що стали жертвами його (Путіна, – ред.) безрозсудного рішення вийти із "зернової угоди". Вони усвідомлюють, що продовольча нестабільність, голод, загальна нестабільність, яку вони відчувають на багатьох рівнях, значною мірою пов'язана з війною, яку він веде в Україні",- зазначив представник Білого дому.

https://weukraine.tv/vagner-na-afrykanskomu-kontynenti-dilo-ne-tilky-v-zoloti/

Нагадаємо, в ОП назвали причини, чому лідери африканських країн не хочуть розмовляти з Путіним.

“Еліта росії має подивитись на саміт росія-Африка. Треба їм подивитись на поведінку цього суб’єкта і зрозуміти, що поки вони його не приберуть, то не може бути ніяких розмов. Навіть африканські країни не хочуть з Путіним розмовляти. Чотири причини цього: не впливова особа; він боягуз, яка тікає, коли виникає криза; неадекватно сприймає те, що відбувається у світі (він фантазує і бреше); Путін не буде контролювати росію через пів місяця чи рік-два. Навіщо з ним мати якісь домовленості?”, – сказав радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк.

Як писав "Ми-Україна" раніше, білоруські гелікоптери порушили повітряний простір Польщі.

Головне