Африканський континент особливо постраждав від війни рф в Україні, — президент Гани

Африканський континент особливо постраждав від війни рф в Україні, — президент Гани

Президент Гани Нана Акуфо-Аддо у своєму виступі на Саміті миру підкреслив серйозні наслідки, які має війна рф проти України для африканського континенту.

Його слова про те, що блокада Чорного моря призвела до нестачі продовольства і зростання цін у всіх країнах Африки, відображають реальність, з якою стикаються мільйони людей. При цьому від наслідків російської агресії найбільше потерпають представники вразливих верств населення.

"Найбільше страждають наші найбільш вразливі групи населення. Серед цих страждань важливо окреслити шлях до миру і цей саміт є платформою для пошуку діалогу та дозволяє працювати спільно", - сказав президент Гани.

Акуфо-Аддо наголосив на необхідності діалогу та спільної роботи для подолання цих викликів. Саміт миру, на його думку, є платформою, яка дозволяє працювати разом у пошуках рішень.

Як відомо, Україна відіграє критичну роль у забезпеченні продовольчої безпеки в Африці. В період дії так званої "зернової угоди" та регулярного її саботажу російською стороною країна-агресорка ставила під загрозу життя мільйонів людей. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вербують африканців для війни в Україні, щоб не оголошувати мобілізацію, - МО Британії

Як писав "Ми-Україна" раніше, на сьогодні мільйони тонн вантажів перевантажуються портами Великої Одеси, України вийшла на довоєнні показники експорту. В умовах війни це "надхороший результат", наголошують у Всеукраїнській аграрній раді. За дев'ять місяців функціонування українського морського коридору вдалося експортувати 50 млн тонн вантажів. Це значно перевищує обсяги експорту за рік діяльності зернового коридору, гарантованого ООН та Туреччиною, який склав 32 млн тонн продовольства.

 

 


 

 

Головне