Росіяни вербують африканців для війни в Україні, щоб не оголошувати мобілізацію, - МО Британії

Росіяни вербують африканців для війни в Україні, щоб не оголошувати мобілізацію, - МО Британії

Москва активізувала спроби вербування найманців для участі у війні проти України у країнах Глобального Півдня, зокрема в Руанді, Бурунді, Конго та Уганді. Російському керівництву доводиться вдаватись до цього з кількох причин, інформує британська розвідка. 

У розвідувальному звіті Міноборони Великої Британії зазначається, що вербування африканців дозволить Кремлю не оголошувати додаткову мобілізації, а також дасть змогу поповнити втрати у живій силі на тлі нестачі ув'язнених, яких можна було б долучити до війни. 

"Попередня мобілізація для війни не тільки була непопулярна всередині країни для президента Путіна та російського уряду, а й призвела до рекордної нестачі робочої сили та відтоку кваліфікованих робітників, таких як лікарі та ІТ-фахівці", - вказано у звіті.

За даними української воєнної розвідки, росія пропонує африканським рекрутам реєстраційний бонус у розмірі 2000 доларів, щомісячну зарплату у 2200 доларів та обіцянку отримати російське громадянство. Ці зусилля покликані компенсувати значні втрати російської армії на полі бою та підтримати наступальну активність на кількох ділянках фронту.

Нагадаємо, сукупні бойові втрати армії рф в Україні сягнули показника у понад 519,7 тис. військовослужбовців. Лише минулої доби Сил оборони ліквідували майже 1200 окупантів та знищили десяток танків, 13 бойових броньованих машин, понад пів сотні артилерійських систем та літак.

Як писав "Ми-Україна" раніше, командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк озвучив дані про втрати загарбників у війні проти України за останній тиждень.

Головне