ABBYY масово позбавляється від росіян: звільнено сотні розробників з рф

ABBYY масово позбавляється від росіян: звільнено сотні розробників з рф

Американська ABBYY, відома своїми програмами для розпізнавання тексту та е-словниками, провела масштабні звільнення співробітників з російськими паспортами у своїх офісах на Кіпрі, в Сербії та Угорщині. За різними оцінками, під скорочення потрапили від 200 до 300 осіб, переважно з відділу розробки.

Самі співробітники у соцмережах та росЗМІ пишуть, що родії розгорталися надзвичайно стрімко. 29 вересня працівники ABBYY з російським громадянством отримали запрошення на відеоконференцію з топ-менеджментом, заплановану на 30 число. Під час цих зустрічей, які проходили окремо для кожної локації, працівникам повідомили про закриття позицій. Відразу після цього корпоративні акаунти звільнених були деактивовані.

За свідченнями колишніх співробітників, компанія запропонувала їм підписати угоду про відсутність претензій, пообіцявши виплатити компенсацію за один-два місяці.

Точні причини масових звільнень поки що не відомі, компанія офіційно їх не озвучила. Водночас деякі вже ексспівробітники припускають, що це може бути пов'язано зі скороченням витрат, інші - вважають, що компанія намагається позбутися російських кадрів через геополітичну ситуацію.

Наразі багато звільнених працівників компанії вже розмістили оголошення про пошук роботи на LinkedIn. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, навесні Кабінет міністрів України прийняв рішення про закриття реєстру "міжнародних спонсорів війни".

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.