16 000 людей на правобережжі Херсонщини опинилися у критичній зоні, - ОВА

16 000 людей на правобережжі Херсонщини опинилися у критичній зоні, - ОВА

У Херсонській області приблизно 16 000 людей опинились у критичній зоні правого берега Дніпра через підрив Каховської гідроелектростанції

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у Telegram.

Наразі відбувається евакуація населення з небезпечних ділянок. У кожній громаді є окремий штаб, який відповідає за свою територію.

Станом на 07:30 у Херсонській області частково або повністю підтоплені Тягинка, Львове, Одрадокамʼянка, Іванівка, Микільське, Токарівка, Понятівка, Білозерка, мікрорайон Острів.

"Ми розуміємо, що будуть підтоплені й інші населені пункти, готові до цього. Наразі організовано евакуацію мешканців цих населених пунктів автобусами до Херсона, далі до Миколаєва, звідти до Хмельницького, Одеси, Кропивницького, Києва та інших міст", - заявив Прокудін.

Нагадаємо:

  • Вночі російські окупаційні війська здійснили підрив Каховської ГЕС. Уточнюються масштаби руйнувань. Із низки населених пунктів почали евакуацію мешканців.
  • Пізніше керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак розповів, що підрив росіянами Каховської ГЕС несе загрозу для Запорізької АЕС. 
  • Згодом цю інформацію підтвердили і в “Енергоатомі”. Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений: станом на 8:00 ранку рівень води становить 16,6 метра, і цього достатньо для потреб станції.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Зеленський скликав екстрене засідання РНБО через підрив дамби Каховського водосховища.

Головне