13 пакет санкцій проти росії ЄС має ухвалити до 24 лютого - Боррель

13 пакет санкцій проти росії ЄС має ухвалити до 24 лютого - Боррель

Високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель сподівається, що 13-ий пакет санкцій для росії буде схвалено до 24 лютого. Про це він повідомив на пресконференції після засідання міністрів закордонних справ країн ЄС.

Під час зустрічі розглядались кілька важливих питань - зокрема збільшення виробництва боєприпасів та передача Україні надзвичайного прибутку від утримання російських активів.

"Наближаємося до сумної позначки у два роки з моменту, як путін розпочав цю війну. Але путін продовжує вражати цивільні об’єкти та цивільну інфраструктуру, щоб завдати страждань населенню, випробувати його на стійкість. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну… Ми обговорили 13-й пакет санкцій. Сподіваюся, він буде ухвалений до 24 лютого", - заявив Жозеп Боррель.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден готовий зустрітися зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном та обговорити законопроєкт, до якого входить військова допомога для України, інформує Reuters.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Нідерланди в рамках коаліції дронів уже почали надавати Україні безпілотники. Про це повідомила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен в інтерв'ю Delfi.

Головне