Нідерланди вже почали постачання безпілотників Україні в рамках коаліції дронів

Нідерланди вже почали постачання безпілотників Україні в рамках коаліції дронів

Нідерланди в рамках коаліції дронів уже почали надавати Україні безпілотники. Про це повідомила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен в інтерв'ю Delfi.

Про це в інтерв'ю Delfi заявила Кайса Оллонгрен, міністерка оборони Нідерландів. За її словами, коаліція безпілотників важлива, бо об'єднує зусилля союзників України. Вона також нагадала, що Нідерланди беруть активну участь і в коаліції протиповітряної оборони для України.

"Наприклад, із системами Patriot, а також з F-16, які теж у процесі. Тож має сенс брати участь у такого роду коаліції. І я думаю, що, як і у випадку з безпілотниками, нам потрібно дуже точно визначити, що потрібне Україні", - зазначила міністерка.

Вона також додала, що українські пілоти продовжують проходити навчання на F-16. У цьому контексті Нідерланди планують передати винищувачі Україні.

Нагадаємо, Японія надасть Україні допомогу на 12,1 млрд доларів. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль після зустрічі зі своїм японським колегою.

Як писали "Ми-Україна" раніше, вибух в автомобілі з волонтерами прогримів ввечері 19 лютого в Одеській області. Інцидент стався в селі Гвардійське. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

 

Головне