100% довоєнного потенціалу: українські військові за рік знищили понад 3 600 російських танків

100% довоєнного потенціалу: українські військові за рік знищили понад 3 600 російських танків

Українські військові протягом року перетворили на брухт понад 3 600 російських танків, тобто 100% довоєнного потенціалу. Про це "Ми-Україна" розповів військовий експерт Петро Черник.

"Якісної техніки немає і не буде де взяти. Танк Т-72 – лінія, котра його виробляла, деградувала у 1998 році. Танк Т-90 – їхня найкраща машина – можуть виробляти у межах 20-25 машин на місяць", – розповів Черник. - За рік часу ми перетворили у брухт поза 3 600  машин. За великим рахунком 100% знищений їхніх довоєнний потенціал, те, що було у них у строю.

Також експерт додав, що росія має на складах достатньо старого "радянського брухту", наприклад, танків ПТ-76 та Т-54-55. Сукупно їх у рф налічується до 15 тисяч, однак значна частина танків непридатні до використання. Тому, на думку Черника, росіяни будуть брати  3-4 машини, знімати механізми і "ліпити" одну більш-менш боєздатну. 

Нагадаємо, минулої доби, 3 квітня, загальні бойові втрати ворога у війні проти України зросли на ще 530 бійців. Наші Сили оборони за учорашній день також знищили вісім танків, шість бойових броньованих машин, три артилерійські системи, одну РСЗВ та 15 дронів.

Як повідомляли "Ми-Україна", міський голова Мелітополя Іван Федоров заявив, що окупаційне військо російської федерації під Мелітополем будує фортифікаційні споруди з використанням надувних танків. Це робиться для того, щоб ввести в оману Збройні Сили України.

Головне