$100 000 за махінації у медсфері: НАБУ викрило на хабарництві двох депутатів Сумської облради

$100 000 за махінації у медсфері: НАБУ викрило на хабарництві двох депутатів Сумської облради

Національне антикорупційне бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Службою безпеки викрили на хабарництві депутатів Сумської обласної ради.

За даними НАБУ, двоє депутатів Сумської облради, один з яких є головним лікарем місцевого медзакладу, пропонували хабар у розмірі 100 тисяч доларів начальнику Сумської МВА. 

"Кошти пропонувались начальнику Сумської міської військової адміністрації за укрупнення лікарні шляхом приєднання до неї інших медичних установ, а також за призначення одного з депутатів на посаду головного лікаря", - йдеться у повідомленні.

Також начальнику Сумської МВА депутати обіцяли до 20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу.

"При передачі першого траншу у розмірі 50 тис. дол. США депутатів затримали "на гарячому". Попередня кваліфікація: ч. 4 ст. 369 КК України", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна", на Київщині поліція затримала підприємця та колишнього директора ДП Міноборони України через хабар у 600 тисяч доларів

Головне