10 років від початку АТО: Сирський подякував українським захисникам

10 років від початку АТО: Сирський подякував українським захисникам

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський висловив свою вдячність українським захисникам і захисницям, які навесні 2014 року вступили до складу підрозділів Сил безпеки і оборони для захисту Батьківщини від російських терористів та агресорів.

Про це він написав у Facebook.

Сирський нагадав, що рівно 10 років тому, 14 квітня 2014 року, згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони розпочалася Антитерористична операція.

Оголошення АТО стало реакцією на захоплення Слов’янська спецпідрозділом ФСБ рф за наказом керівника Кремля.

"З честю виконував обов’язки і начальника штабу Антитерористичної операції, і заступника керівника Антитерористичної операції, і керівника Антитерористичної операції", - йдеться у дописі.

Сирський висловив подяку кожному українському захиснику і захисниці, "які навесні 2014 року приєдналися до складу підрозділів Сил безпеки і оборони України, щоб захистити нашу Батьківщину від російських терористів та агресорів, які принесли страждання і смерть на нашу землю". Він подякував кожному, хто боровся і бореться за незалежність України.

"Цього дня ми повинні згадати і пом’янути усіх українських захисників і захинсиць, які поклали свої життя за свободу нашої держави у протистоянні російській навалі. Вічна слава і вічна пам’ять нашим героям", - додав головнокомандувач ЗСУ.

За його словами, всі, хто був учасником АТО, "чудово розуміють, що українське сонце сходить за териконами на Донбасі.

"Ми робимо все, щоб звільнити нашу землю. Ми переможемо", - додав він.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, втрати російської федерації у війні проти України збільшились на ще 890 окупантів.

Головне