Зеленський продовжив санкції проти Шарія, Пушиліна, Гужви та інших осіб, які співпрацюють з рф

 Зеленський продовжив санкції проти Шарія, Пушиліна, Гужви та інших осіб, які співпрацюють з рф

Президент підписав указ про продовження на 10 років санкцій проти Ігоря Гужви, Анатолія Шарія та так званого глави «днр» Дениса Пушиліна. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Судячи з указу президента України, обмеження щодо проросійських медійних діячів діятимуть впродовж наступних 10 років.

Усі їхні активи проросійських фігурантів заблоковані, а ресурси, які пов’язані з підсанкційними особами, недоступні на території України.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 21 серпня 2024 року "Про застосування, скасування і внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - зазначається в документі.

Україна продовжила санкції проти трьох впливових проросійських фігур на наступні 10 років. Обмеження стосуються Дениса Пушиліна, який очолює так звану "ДНР", Ігоря Гужви - засновника інтернет-видання "Страна.ua", та Анатолія Шарія, відомого своєю проросійською блогерською діяльністю.

Такі обмеження зазвичай передбачають заморожування активів та інші економічні санкції на території України, що суттєво ускладнює діяльність цих осіб та їхніх прибічників.

Нагадаємо, російські окупанти змінили стратегію обстрілів, зосередившись на двох основних напрямках: терористичних ударах та атаках на військові цілі, повідомив авіаційний експерт Костянтин Криволап в ефірі “Ми-Україна”.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський відвідав прикордонні території Сумської області, де провів нараду з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським. Про це глава держави повідомляє у своєму Telegram-каналі.

Головне