У рф щоденно мобілізують близько 1000-1100 осіб, - Вадим Скібіцький

 У рф щоденно мобілізують близько 1000-1100 осіб, - Вадим Скібіцький

У росії щодня призивають до війська 1000-1200 осіб, водночас рівень невдоволення населення примусовою мобілізацією зріс майже до 70%. Про це повідомив заступник голови ГУР Міноборони в інтерв’ю "РБК-Україна".

"За різними підрахунками, кожного дня рф здатна призивати до своїх збройних сил шляхом мобілізації та рекрутування близько 1000-1200 осіб. Це щоденно", ― сказав Вадим Скібіцький.

Новими мобілізованими росіяни поповнюють втрати та формують резервні полки. При цьому російські військові, які потрапили у полон, зізнаються, що вони йшли в армію по гроші, бо у всіх "іпотека, сім'я і так далі".

"У росіян є мотивація йти в армію – це заробітна плата, особливо в кризових регіонах, де або низькі зарплати, або взагалі немає робочих місць", - зазначив Скібіцький.

За його словами, більшість новобранців росія відправляє на фронт для поповнення втрат, яких держава-агресор зазнає у війні проти України.

Нагадаємо, командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук натякнув на знищення двох російських літаків над Азовським морем. Він зазначив, що це була помста за Дніпро. Але жодних подробиць при цьому він не оприлюднив.

Як писали "Ми-Україна" раніше, нагадаємо, російські окупаційні війська за добу випустили 788 снарядів по Херсонській області, поранено четверо людей. Про це повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

Ворог здійснив 121 обстріл, випустивши 788 снарядів з мінометів, артилерії, РСЗВ, танків та БпЛА. По місту Херсон ворог випустив 42 снаряди.

 

 

Головне