Придатність чи непридатність до військової служби визначає ВЛК, а не група інвалідності, - Валерій Залужний

 Придатність чи непридатність до військової служби визначає ВЛК, а не група інвалідності, - Валерій Залужний

Питання щодо мобілізації людей з інвалідністю будуть вирішувати ВЛК. Про це у ефірі "Єдиного марафону" на каналі "Ми-Україна" повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Валерій Залужний прокоментував впровадження, щодо мобілізації інвалідів третьої групи. Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що на сьогодні оперування ступенями інвалідності не є актуальним. 

"Оперування термінами підгруп інвалідності не має значення, оскільки остаточне рішення будуть приймати у військово-лікарській комісії", - йдеться у повідомленні.

У законопроєкті вирішили залишити два поняття, а саме, людина "що придатна" та "що не придатна" до служби. Та позбавитися поняття як "обмежено придатний".

"У новому законопроєкті запропоновано, щоб залишилися два поняття - придатність чи непридатність до військової служби, й позбутися такого поняття як "обмежено придатний". Коли ми це визначимо, тоді ми зрозуміємо, чи є сенс далі оперувати поняттями "інвалід другої/третьої групи". Ми з повагою ставимося до людей, які є цивільними, і ми хочемо, щоб військо поповнювали люди, які можуть фізично воювати", - додав він.

Як писали "Ми-Україна" раніше, головнокомандувач Збройних сил України Валерій  Залужний пояснив за мобілізацію 400-500 тисяч українців - військове командування запит на цифри не робило. 

Про це він розповів в ефірі "Ми-Україна".

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що цю цифру військове командування сформувало на наступний рік.

 

 

Головне