ООН закликала відновити підтримку свого агентства у Секторі Гази

 ООН закликала відновити підтримку свого агентства у Секторі Гази

Організація Об'єднаних Націй закликала країни відновити фінансову підтримку свого агентства для допомоги палестинським біженцям (UNRWA). Про це повідомили у заяві генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша.

За його словами, з 12 людей, причетних до злочину, дев'ять уже ідентифікували та звільнили з UNRWA. Особи інших двох поки встановлюють, а ще одна людина померла.  

"Будь-який співробітник ООН, причетний до терористичних актів, буде притягнутий до відповідальності, зокрема через кримінальне переслідування", — наголосив Гутерреш.

Нагадаємо, у ніч на 28 січня 2024 року невелика американська військова база Tower 22, розташована на перетині ліній державних кордонів Йорданії, Сирії та Іраку зазнала удару безпілотного апарату.  

Як писали "Ми-Україна" раніше, канцлер Німеччини Олаф Шольц закликає Європейський Союз надавати більше допомоги Україні, яка захищає свою територію від російської федерації. Про це він заявив під час виступу на конференції європейських делегатів Соціал-демократичної партії Німеччини, інформує RND.

Головне