Майбутній прем'єр Польщі Дональд Туск вимагатиме повної мобілізації Заходу для допомоги Україні

 Майбутній прем'єр Польщі Дональд Туск вимагатиме повної мобілізації Заходу для допомоги Україні

Майбутній прем'єр Польщі Дональд Туск вимагатиме повної мобілізації Заходу для допомоги Україні. Про це повідомили The Guardian.

"Я не можу більше слухати політиків, які говорять про втому від ситуації (війни) в Україні. Вони кажуть президенту (України) Зеленському, що вони втомилися від ситуації", – заявив він під час виступу в Сеймі.

Туск згадав про майбутній саміт Євросоюзу 14-15 грудня, де будуть тривати дебати про початок вступу Києва до Євросоюзу.

“За кілька десятків годин я їду до Брюсселя, сподіваючись, що ми переконаємо наших союзників захистити демократичні цінності та Україну від російської агресії”, − сказав він. 

Нагадаємо, бійці 24 бригади відбили один із териконів у Горлівці. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

"Попри складні умови, бригада відбила один із териконів у межах Горлівки та захопила позиції противника. Тепер над териконом майорить наш прапор. Горлівка — це Україна! Донбас — це Україна!" —  пише президент.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Сумах не буде працювати система оповіщення населення про повітряну тривогу внаслідок збою у мобільного оператора "Київстар".

Про це повідомила Сумська міська військова адміністрація на сторінці у Facebook. Як зазначається, поки спеціалісти мобільного оператора "Київстар" будуть усувати технічні несправності, які виникли внаслідок хакерської атаки, оповіщення Сумської територіальної громади під час повітряної тривоги будуть здійснювати працівники патрульної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

 

Головне