Фінляндіє планує почати виробництво боєприпасів для України

 Фінляндіє планує почати виробництво боєприпасів для України

Фінляндіє планує почати виробництво боєприпасів для України. Про це повідомило видання Iltalehti. 

Міністр оборони Фінляндії Антті Хякканен заявив, що рішення, ймовірно, приймуть до Різдва.

"Ми завершили переговори про те, як Фінляндія буде збільшувати виробництво важких боєприпасів для озброєння України. Це рішення буде прийнято дуже скоро. Плани вже готові. Наразі оголошено про план значного збільшення виробництва боєприпасів. Ми маємо намір підтримати Україну ще сильніше, ніж зараз", – зазначив Хеккянен.

Виробництво боєприпасів буде збільшено на десятки мільйонів євро.

Нагадаємо, Бельгія підтвердила плани передати Україні літаки F-16. Про це повідомила міністерка оборони Людивін Дедондер.

Зробити це планують у 2025 році. За словами міністра оборони Рустема Умєрова, наразі будуть налагоджувати ланцюжки постачання боєприпасів, запасних частин та технічного обладнання для винищувачів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Сенаті США призначили голосування щодо виділення 61 млрд доларів допомоги Україні. Про це повідомляє The Hill.

Це може відбутися вже цього тижня. Втім, як пише The Hill, є проблема у вигляді республіканців, які вимагають включити до цього законопроєкту заходи щодо безпеки кордону США з Мексикою. В іншому випадку вони не голосуватимуть за виділення коштів.

Головне