Електронне посвідчення ветерана з'явилося в Дії

 Електронне посвідчення ветерана з'явилося в Дії

Верховна Рада України 8 жовтня підтримала законопроєкт №11376, який запроваджує електронне посвідчення ветерана як основний документ для підтвердження статусу.

За відповідні зміни до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" проголосували 256 народних депутатів.

Ключові зміни:

  • E-посвідчення в "Дії" стає основним документом замість паперового
  • Можливість миттєвої перевірки достовірності документа
  • У разі втрати паперового посвідчення, електронним можна користуватися без обмежень
  • Крім того, законопроєкт розширює підстави для отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни. 

"До переліку причин інвалідності або смерті додається термін "травма". Це дозволить визнавати травму як підставу для отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни та статусу члена сім'ї загиблого", — повідомила народна депутатка Ірина Геращенко.

Раніше електронне посвідчення можна було отримати лише після оформлення паперового документа за бажанням ветерана. Тепер цифровий документ матиме пріоритетний статус.

Нагадаємо, програма єВідновлення розширила можливості для громадян, чиє житло було знищене внаслідок бойових дій. У Мінрозвитку громад та територій повідомили про важливі оновлення. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, українці подали понад 3000 заявок на укладення шлюбу через застосунок “Дія” за останні три тижні. 

Головне