Ексголові правління "Укрзалізниці" Кравцову вручили підозру

 Ексголові правління

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру ексголові "Укрзалізниці" Євгену Кравцову у справі про незаконне заволодіння понад 11 мільйонів гривень коштів компанії.

За інформацією низки ЗМІ, НАБУ та САП повідомили про підозру Євгену Кравцову у справі про незаконне заволодіння понад 11 млн грн коштів компанії.

За версією слідства, у 2018 році лідер групи, вирішив встановити контроль над товарно-грошовими потоками "Укрзалізниці", щоб заволодіти грошима.

У 2018-2021 роках посадові особи держкомпанії на виконання вказівок лідера групи забезпечили перемогу підконтрольної йому компанії у тендері на закупівлю пневмоінструменту. 

Загалом у справі повідомили про підозру дев'яти особам: двом керівникам організованої групи, шістьом посадовцям АТ "Укрзалізниця", бенефіціару ТОВ.

Нагадаємо, Україна завершила перехід на європейські правила торгівлі електроенергією. Про це повідомляє пресслужба "Укренерго".

Як писали "Ми-Україна" раніше, Бельгія профінансує чеську ініціативу закупівлі 800 тисяч снарядів для України за межами Європи. Про це повідомив бельгійський прем’єр Александр де Кроо.

"Ми ніколи не зможемо зрівнятися з тими жертвами, на які Україна йде щодня. Але ми можемо дати президенту Володимиру Зеленському те, що він просить — більше зброї для захисту від російського агресора", — зазначив він.

Головне