До 2026 року планують навчити військових вільно володіти англійською

 До 2026 року планують навчити військових вільно володіти англійською

Міністерство оборони України працює над тим, щоб до 2026 року кожний військовий Збройних сил вільно розмовляв англійською мовою.

Про це 11 жовтня під час брифінгу повідомив заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-майор Володимир Коваль.

"Напрацьовано низку практичних проєктів. Зараз ми їх апробуємо і повинні визначити нову модель для того, щоб до 2026 року кожний військовослужбовець ЗСУ вільно розмовляв англійською мовою", — сказав Володимир Коваль.

Одним із пріоритетів є перехід на викладання у військових вишах англійською мовою.

Сьогодні у закладах військової освіти до викладання залучають кращих військових практиків, а також вчених — вони допомагають підготувати офіцерів-операторів ситуаційної обізнаності.

Як писали "Ми-Україна" раніше, всі члени Організації Північноатлантичного договору (НАТО) висловили одноголосну позицію, що Україна має стати членом Альянсу у майбутньому.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив це під час засідання Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн-16"), яке проходить у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

"Ми повинні вжити довгострокові заходи, щоб уникнути повторення минулих подій. В цьому контексті всі члени Альянсу погоджуються, що Україна має можливість стати членом НАТО", - заявив Столтенберг.

 

Головне