У МВС назвали кількість українців, які вважаються зниклими безвісти через війну

У МВС назвали кількість українців, які вважаються зниклими безвісти через війну

Станом на четвер, 5 жовтня, більш як 26 000 українців вважаються зниклими безвісти. Про це в ефір марафону "Єдині новини" розповів заступник очільника МВС Леонід Тимченко. 

Вказане число включає як цивільних громадян, так і військовослужбовців.

"Нині понад 26 000 осіб перебувають у розшуку як зниклі безвісти за особливих обставин. Із них 11 000 - це цивільні, майже 15 000 - військові", - заявив Тимченко.

Він додав, що після того як повноваження щодо розшуку зниклих безвісти передали від Мінреінтеграції до МВС відомство створило власний кол-центр, який приймає звернення щоденно. Там працюють фахівці, обізнані в роботі та володіють навичками психологів. 

"Ми розуміємо, що телефонують люди, які перебувають в непростих умовах, ті, хто втратили своїх рідних. Найважливіше - це те, що ми продовжуємо видавати витяги з реєстру та обліковуємо інформацію про кожного зниклого. Ми співпрацюємо з Національною поліцією України, Головним управлінням розвідки, які займаються координацією пошуку. Що стосується МВС,то ми обліковуємо всі дані, ведемо реєстр і станом на сьогодні близько 9000 рідних отримали витяги з Єдиного реєстру зниклих безвісти саме за особливих обставин", - зазначив Тимченко.

Нагадаємо, у МВС прозвітували, що телефонна служба 112 - єдиний номер виклику екстрених служб - від моменту запуску у липні опрацювала більш як 170 000 заявок. Таку кількість дзвінків правоохоронці отримали лише у Києві та області. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, партія угорського прем'єра Віктора Орбана втрачає підтримку, від лютого 2023 року кількість прихильників впала на 400 000 осіб.

 

 

 

Головне