З початку року в Україні запустили 36 нових газових свердловин, - "Нафтогаз"

З початку року в Україні запустили 36 нових газових свердловин, -

Від січня в Україні було введено в дію 36 нових газових свердловин. Про досягнення у сфері вітчизняного видобутку природного газу повідомляє "Нафтогаз". 

Із них 11 свердловин є високодебітними, тобто мають видобуток у понад 100 000 кубів газу на добу. Такі свердловини роблять вагомий внесок у нарощування видобутку та зміцнення енергетичної безпеки України.

"Наш видобуток за перші п’ять місяців 2024 року зріс на 10% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Це результат кропіткої роботи наших фахівців... Це важливий результат, ми прагнемо зберегти темп та вийти на збільшення видобутку за підсумками року", – зауважив голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов.

Компанія висловила подяку всім фахівцям, які своєю  працею зробили можливим цей успіх, та запевнив, що продовжуватиме докладати зусиль для того, щоб Україна ставала сильнішою та стійкішою в енергетичній сфері. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" та "Добробат" передали лікарням Харкова та області потужні генератори

Нагадаємо, група "Нафтогаз" за підсумками 2023 року отримала 23 мільярди гривень прибутку замість майже 80 мільярдів збитків, які були у 2022 році.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україні вперше за тривалий час вдалося пройти зиму на власному газі. Очільник компанії наголосив, що це історична подія і ще 10 років тому у таке ніхто б не повірив.

 
 

Головне