Єдина причина збільшення тарифу на світло це пошкоджена енергосистема, - Міненерго

Єдина причина збільшення тарифу на світло це пошкоджена енергосистема, - Міненерго

Міністерство енергетики України шукає різні механізми для відновлення пошкодженої ворогом енергосистеми. Єдиною причиною збільшення тарифу на світло є саме пошкоджена енергосистема.

Про це повідомив Фарід Сафаров, заступник міністра енергетики, в ефірі марафону "Єдині новини". За його словами, наразі в енергетиці існує велика кількість проблем і потрібно знайти механізми, щоб в енергокомпаній були кошти на ремонти.

Він підкреслив, що внаслідок атак було пошкоджено 66% теплоелектроцентралей.

"Це єдина причина, через яку фактично ми змушені аналізувати, наскільки можливо збільшити тариф чи не можливо", - зазначив він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, перший заступник голови Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов розповів, що вартість електроенергії у Дніпропетровській області зросте на 200-300 гривень в місяць. Таке підвищення зумовлене руйнуванням енергетичної інфраструктури України через російські обстріли. За його словами, попри сильні обстріли, вся область забезпечена електроенергією.

Необхідність збільшення тарифів влада пояснює обстрілами критичної та енергетичної інфраструктури ворогом взимку.

Також в.о. директора ДП “Гарантований покупець” Артем Некрасов розповів, що тарифи на світло необхідно переглянути. Без цього у держави не буде коштів на відбудову енергооб’єктів, пошкоджених або зруйнованих росіянами. За його словами, рівень заборгованості в енергетиці по пільговому тарифу для населення на травень 2023 року склав понад 31 млрд гривень.

Раніше член комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Жупанін пояснив, що у разі підвищення тарифу на електроенергію в Україні населення не сильно відчує це.

Головне