Уряд ухвалив проект угоди між Україною та США на майже $7,9 млрд

Уряд ухвалив проект угоди між Україною та США на майже $7,9 млрд

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що уряд затвердив проект угоди між Україною та США, яка дозволить отримати майже 7,9 мільярдів доларів фінансово-економічної підтримки.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

"Це кошти в межах нового пакета американської допомоги, які будуть спрямовані в бюджет України", – зазначив голова уряду.

Крім того, було схвалено рішення про залучення до 100 млн євро від Європейського інвестиційного банку для кредитування малого і середнього бізнесу.

Загалом цього року Україна вже отримала 11,8 млрд доларів міжнародної фінансової допомоги, включаючи кошти від МВФ, Євросоюзу за програмою Ukraine Facility, а також від партнерів з Японії, Канади та Великої Британії.

Раніше стало відомо, що шведський уряд презентував новий пакет допомоги енергетиці Україні. Його сума складає 650 мільйонів шведських крон, що еквівалентно більш як 56 млн євро.

Новий пакет має дві складові: 500 млн шведських крон буде направлено через фонд Ukraine Energy Support Fund та 150 млн шведських Україна отримав в межах Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН).

Як писав "Ми-Україна" раніше, американські Patriot можуть збивати російські винищувачі та ракети – над територією рф, щодо цього США дії України не обмежують.

Головне