Україна отримає ще 300 млн євро на підтримку енергетики, - Шмигаль

Україна отримає ще 300 млн євро на підтримку енергетики, - Шмигаль

Україна підписала важливу угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку, спрямовану на підтримку енергетичного сектору України. Згідно з документом, ЄБРР акумулює 300 мільйонів євро для надання допомоги українській енергетиці, яка регулярно зазнає суттєвих через атаки з боку країни-агресорки.

Як повідомив голова уряд Денис Шмигаль, відповідний меморандум було підписано із президенткою міжнародного фінансово-кредитного інституту Оділь Рено-Бассо. 

"Кошти підуть державним енергетичним компаніям на відновлення генеруючих потужностей та інфраструктури, а також на будівництво нової децентралізованої генерації", - зазначив український прем'єр.

Він зауважив, що така підтримка є надзвичайно важливою для забезпечення стабільного та безперебійного постачання електроенергії на всій території України, що є одним з ключових пріоритетів уряду.

В цілому від 24 лютого 2022 рок, коли росія розв'язала в Україні повномасштабну війну, ЄБРР вже надав нашій країні фінансову допомогу в розмірі 4 мільярдів євро.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Ісландія надасть Україні ще 667 000 євро на енергетику. Торік Рейк’явік зробив внесок до Фонду підтримки енергетики нашої країни у розмірі понад 2 млн євро. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Міненерго пояснили, чи дозволить збільшення тарифів на електроенергію зменшити кількість відключень світла.

Головне