Тарифи на газ у квітні: постачальники оприлюднили ціни

Тарифи на газ у квітні: постачальники оприлюднили ціни

Газопостачальні підприємства оприлюднили тарифи на блакитне паливо для споживачів у прийдешньому місяці. Ціна на газ у квітні 2024 року не зростатиме та коливатиметься у діапазоні від 7,7 до 9,9 грн за куб, пише "ГазПравда".

"Газ для населення у квітні не подорожчає", - наголошує видання. 

Найнижчу вартість пропонують постачальники "ЕРУлюдям", "Енерджі Трейд Груп та "Нафтогаз" - 7,7, 7,79 та 7,96 грн за кубометр палива відповідно. Найвищою ціна є у "Ритейл Сервіс", "Асканія Енерджі" та "Дніпровські енергетичні послуги" - 9,99, 9,95 та 8,46 грн.

На сьогодні українці мають вибір серед 12 постачальників, у сімох з них блакитне паливо вартує менше 8 грн за куб. Між тим, практично усе населення країни - 98%  - є клієнтами "Нафтогазу", а відтак вартість послуги для них становить 7,96 грн.

Дія річних тарифів добігає кінця вже цього травня. Чи зміняться ціни після цього наразі невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не збирається продовжувати газову угоду з росією, - Міненерго

Нагадаємо, цьогоріч Україні вперше за тривалий час вдалося пройти зиму на власному газі. Як розповів очільник "Нафтогазу" Олексій Чернишов, це історична подія і ще 10 років тому у таке ніхто б не повірив.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 24 березня обʼєкти "Нафтогазу" на заході країни зазнали пошкоджень внаслідок атаки рф на Україну. Агресор завдав руйнувань інфраструктурі одного з українських підземних сховищ газу. Повторна атака на потужності підприємства паливно-енергетичного комплексу країни відбулась 29 березня.

Головне