Світовий банк передасть Україні $230 млн на екстрений ремонт житла

Світовий банк передасть Україні $230 млн на екстрений ремонт житла

Світовий банк передасть Україні 230 млн доларів на екстрений ремонт житла у рамках проєкту "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (Housing Repair for People’s Empowerment – HOPE).

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

"Угода передбачає надання Світовим банком початкового фінансування у розмірі 232 млн доларів. Кошти буде спрямовано на вирішення невідкладних та критичних потреб у ремонті частково пошкоджених індивідуальних та багатоквартирних житлових будинків на підконтрольних Україні територіях", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, загальний обсяг фінансування рамкового проєкту сягає 800 млн доларів.

Підписантом від Мінфіну України виступив міністр Сергій Марченко, від Світового банку - регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

"Метою проєкту HOPE є створення належних умов для повернення українців до постраждалих від бойових дій територій у звільнених регіонах України. Проєкт також підтримуватиме реформи політики на національному рівні для покращення результатів відбудови та узгодженості з цілями інтеграції в ЄС", - зазначили в Мінфіні.

Нагадаємо, “Укрзалізниця” отримає 25 млн доларів від Світового банку. Для реалізації цього гранту компанія розпочинає співпрацю з Управлінням ООН з обслуговування проєктів  (ЮНОПС). Кошти будуть спрямовані на відбудову критичної залізничної інфраструктури України та збільшення обсягів вантажоперевезень.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Національний банк пом’якшив валютні обмеження, дозволивши вперше з початку повномасштабної війни продаж безготівкової іноземної валюти громадянам. Операції будуть здійснюватися за курсом, установленим банком. Він буде в межах щомісячного ліміту в розмірі 50 тис. гривень в еквіваленті в одному банку.

Головне