Світовий банк виділить Україні додаткові $1,34 млрд

Світовий банк виділить Україні додаткові $1,34 млрд

Світовий банк надасть Україні додаткові 1,34 мільярда доларів, зокрема, для здійснення соціальних виплат.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зазначено, що ці кошти будуть спрямовані на виплату пенсій, зарплат вчителям, підтримку ветеранів та інші пріоритетні витрати держбюджету.

Головна частина цього фінансового пакету, а саме 1,086 мільярда доларів, надходить від уряду Японії, інші кошти представляють собою гранти від США, Швейцарії та Фонду підтримки, відновлення та реформування України (URTF).

Глава уряду наголосив, що фінансова допомога міжнародних партнерів допомагає забезпечити макрофінансову стабільність України та використовувати внутрішні ресурси на потреби армії.\

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде із зарплатами бюджетників та держслужбовців: тарифна сітка та класифікація посад-2024

У пресслужба Світового банку додали, що кошти будуть передані уряду України після отримання Світовим банком відповідного підтвердження щодо прийнятних витрат.

За останні роки, завдяки допомозі Світового банку після вторгнення Росії, Україна змогла надавати основні державні послуги для понад 15 мільйонів громадян. Разом із новим пакетом допомоги, Світовий банк вже виручив понад 39 мільярдів доларів екстреного фінансування для підтримки України, враховуючи зобов'язання та гарантії донорів з числа країн, таких як США, Японія, Великобританія, Норвегія, Нідерланди, Іспанія, Німеччина, Канада, Швейцарія, Швеція, Данія, Австрія, Фінляндія, Ісландія, Ірландія, Індонезія, Литва, Латвія, Бельгія та Республіка Корея.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у черзі на кордонах України стоять 1286 вантажівки та 63 автобуси.

Головне