Qantas виплатить багатомільйонні компенсації звільненим під час пандемії працівникам

Qantas виплатить багатомільйонні компенсації звільненим під час пандемії працівникам

Австралійський авіаперевізник Qantas Airways повинен виплатити компенсації близько 1700 своїм працівникам, яких було незаконно звільнено пандемії COVID-19. Йдеться про багатомільйонні відшкодування, пише Bloomberg.

Федеральний суд Австралії 21 жовтня постановив, що компанія має сплатити трьом ексспівробітникам компенсації у розмірі 30 000, 40 000 та 100 000 австралійських доларів відповідно. Ця судова постанова створює прецедент для розрахунку виплат іншим робітникам, які залишились без роботи через коронавірусну пандемію.

Таким чином, якщо застосувати подібні суми відшкодувань до всіх 1700 звільнених працівників, загальний обсяг виплат може сягнути майже 100 мільйонів австралійських доларів (близько 67 млн дол.) 

Гендиректорка Qantas Ванесса Хадсон, яка очолила авіаперевізника наприкінці 2023 року, перепросила перед експрацівниками.

"Ми щиро перепрошуємо перед нашими колишніми працівниками, яких це торкнулося. Ми розуміємо, що відповідальність за винесені з цього уроки лежить на Qantas", -наголосила вона.

Попри суди та необхідність сплати відшкодувань акції компанії демонструють позитивну динаміку - цінні папери зросли майже на 38% з січня цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європою швидко крокує новий варіант коронавірусу: що відомо про Covid XEC

Як писав "Ми-Україна" раніше, американська Meta звільняє свої співробітників через нецільове використання ними корпоративних обідніх купонів. Замість їжі робітники витрачали талони на пральний порошок, келихи для вина та препарати для лікування акне.

Головне