Росіяни готуються до ударів по енергетичних об'єктах України, – ГУР

Росіяни готуються до ударів по енергетичних об'єктах України, – ГУР

Окупаційне військо російської федерації готується до ударів по енергетичних об'єктах України.

Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький в ексклюзивному інтерв’ю для "Ми-Україна".

"Ми відслідковуємо всі питання, які стосуються розвідки рф наших енергетичних обʼєктів. Вони розпочали таку роботу – здійснюють дорозвідку, використовують і космічну розвідку. Для того, щоб встановити стан нашої енергетики та визначити ті критичні обʼєкти для нас, які будуть впливати на нашу систему енергетики загалом", – розповів він.

Нагадаємо, “Укренерго” разом з Міненерго та Мінфіном підписали зі Світовим Банком угоди про виділення компанії грантової допомоги. 

Керівник правління “Укренерго” Володимир Кудрицький розповів, що  за першою угодою грантові кошти уряду Німеччини будуть спрямовані на закупівлю і встановлення спеціальних пристроїв, що підвищують стабільну роботу української енергосистеми – “STATCOM”.

“Іншим документом визначена передача Укренерго допомоги на закупівлю спецтехніки, автотрансформаторів та іншого високовольтного обладнання, яке зазнало пошкоджень від ударів російських ракет та дронів”, – зазначив він.

Керівник правління “Укренерго” додав, що азом партнерами компанія готує наші об’єкти до проходження наступного опалювального сезону.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у тимчасово захопленому місті Енергодар Запорізької області окупанти посилили репресії проти працівників ЗАЕС. Українці відмовляються співпрацювати та укладати контракти з російською окупаційною адміністрацією.

Головне