Рішення про підвищення тарифів на воду скасували після критики Зеленського

Рішення про підвищення тарифів на воду скасували після критики Зеленського

Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала своє рішення від 29 червня щодо підвищення тарифів на воду.

Про це повідомили під час засідання комісії. Як зазначається, голова комісії Костянтин Ущаповський заявив, що на період воєнного стану позиція президента є достатньою підставою для того, щоб НКРЕКП скасувала своє рішення.

"Верховний Головнокомандувач висловився проти рішення про перегляд тарифів на водопостачання та водовідведення, що є достатньою підставою для скасування ухваленого комісією рішення. При цьому прем'єр-міністр України наголосви на необхідності проведення додаткових консультацій щодо такого рішення", - пояснив Ущаповський.

Через це Ущапоський запропонував скасувати постанову від 29 червня 2023 року. Його підтримали одноголосно. Голова НКРЕКП також доручив терміново підготувати необхідні матеріали для додаткових консультацій із урядом.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський назвав ганебним і непрофесійним рішення НКРЕКП про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

"Сьогодні (1 липня - ред.) з’явилося повідомлення від Нацкомісії щодо енергетики та комунальних послуг про підвищення тарифів на воду. М’яко кажучи, ганебне рішення, непрофесійне і не погоджене з урядом. Ми не можемо і не будемо сприймати спокійно такі рішення. Уряду доручено представити рішення у відповідь. Вони будуть", - заявив глава держави.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, НКРЕКП прийняла рішення про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Втім економісти вважають таке підвищення передчасним, заявив економіст Олег Пендзин.

Головне