Попри санкції доходи рф від продажу нафти та газу збільшились вдвічі, - ЗМІ

Попри санкції доходи рф від продажу нафти та газу збільшились вдвічі, - ЗМІ

У квітні 2024 року доходи росії від продажу нафти та газу майже подвоїлися порівняно з попереднім роком, становлячи 14 мільярдів доларів через зростання цін.

Цю інформацію надає Reuters.

Згідно з виданням, війна проти України спонукала Захід ввести широкі санкції, спрямовані на обмеження доходів рф від нафти та газу, що становлять близько третини федерального бюджету країни. Ці заходи включають обмеження на закупівлю російської нафти, фінансові операції та установлення максимальної ціни 60 доларів за барель.

Очікується, що приріст доходів від нафти в квітні відносно минулого року перевищить 30%. Reuters прогнозує, що дохід від видобутку нафти та газу в квітні складе 1,292 трильйона рублів (14 мільярдів доларів), що більше ніж 648 мільярдів рублів у квітні 2023 року, але нижче, ніж 1,308 трильйона рублів у минулому місяці.

Ці розрахунки базуються на даних галузевих джерел і офіційній статистиці щодо видобутку, переробки та експорту нафти та газу.

Доходи від продажу нафти та газу мають велике значення для російської економіки та фінансування війни проти України.

Дефіцит бюджету рф за перші три місяці скоротився до 607 мільярдів рублів, що становить 0,3% від валового внутрішнього продукту (ВВП), завдяки відновленню доходів від енергетики.

Уряд росії передбачив доходи від продажу нафти та газу у розмірі 11,5 трлн рублів на 2024 рік, що на 30% більше, ніж у 2023 році, з метою компенсування 24% зниження доходів у минулому році через спад цін на нафту та обмеження експорту газу через санкції.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Верховна Рада у першому читанні схвалила законопроєкт про розмитнення авто у "Дії".

Головне