Норвегія виділяє $13,7 млн на обслуговування переданих Україні танків Leopard

Норвегія виділяє $13,7 млн на обслуговування переданих Україні танків Leopard

Норвегія надає до 150 мільйонів норвезьких крон (13,7 млн доларів) на технічне обслуговування переданих Україні танків Leopard у Польщі.

Про це повідомлено на вебсайті уряду.

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам зазначив, що ця допомога спрямована на підтримку, ремонт та технічне обслуговування танків Leopard 2 A4 у спеціалізованому центрі в Польщі.

Раніше Норвегія передала Україні вісім танків Leopard 2 A4 разом з допоміжними машинами.

Уряд підкреслив, що за останні місяці Норвегія передала Україні військової допомоги на суму приблизно 1 мільярда норвезьких крон від Збройних сил Норвегії.

Норвезька військова підтримка продовжуватиметься через чотири основні напрямки: пожертви від оборонного сектору, передача засобів, одержаних від оборонної промисловості, підготовка та навчання українських кадрів, а також внески через міжнародні механізми та співпрацю.

Нещодавно ми писали, що у парламенті Норвегії розглядають можливість великого збільшення довгострокової допомоги Україні, яку наразі готове надавати Осло.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що порушення повітряного простору ракетами з боку російської федерації є провокацією, яка створює загрозу військовим та цивільним об'єктам в Польщі.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.