Норвегія виділить €240 млн на ППО для України

Норвегія виділить €240 млн на ППО для України

Міністерство закордонних справ Норвегії оголосило про своє рішення виділити 240 мільйонів євро для України на зміцнення протиповітряної оборони.

Про це повідомила пресслужба відомства у соцмережі Х.

"Норвегія виділить 240 мільйонів євро для посилення протиповітряної оборони України. Сьогодні Німеччина підтвердила свою участь у спільному фінансуванні з Норвегією, Данією і Нідерландами закупівлі системи Patriot, щоб надати Україні 100 ракет Patriot найшвидшим чином. Норвегія вкладе 125 мільйонів євро у цю співпрацю", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, США надішлють Україні ще один ракетний комплекс Patriot за рішенням президента Джо Байдена. Це буде друга система Patriot, яку США передадуть Україні, хоча Пентагон регулярно постачає ракети для них. Офіційного підтвердження цієї інформації з боку влади США ще не було.

Крім того, протягом наступних місяців Німеччина передасть Україні третю систему ППО Patriot, а також установки IRIS-T, Gepard, ракети та боєприпаси.

Шольц звернувся до міжнародної спільноти із закликом підтримати німецьку ініціативу зі збільшення спроможності української ППО "усім, чи можна".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, росія атакувала пожежну частину на Харківщині: фото наслідків.

Головне