Норвегія планує значно збільшити допомогу Україні

Норвегія планує значно збільшити допомогу Україні

У парламенті Норвегії розглядають можливість великого збільшення довгострокової допомоги Україні, яку наразі готове надавати Осло.

Про це повідомив міністр закордонних справ країни Еспен Барт Ейде, передає Bloomberg.

За його словами, це питання буде обговорюватися з усіма партіями, що представлені у парламенті. Він додав, що мова йде про "значне збільшення" програми "Нансен", яка наразі передбачає 75 мільярдів крон (6,8 мільярда доларів).

Міністр зазначив, що хоча уряд поки що не визначився з конкретними цифрами, допомога буде надаватися протягом щонайменше п'яти років, "а можливо, й більше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США забороняють TikTok, а в Україні хочуть заборонити Телеграм: наскільки реальні плани та чи готові користувачі

"Суть у тому, що всі ми повинні робити більше, і ніхто не зробив достатньо", - підкреслив Ейде.

17 квітня Еспен Барт Ейде побував у Одесі, де мер Олег Кіпер показав йому житловий будинок, повністю зруйнований безпілотником іранського виробництва Shaheed під час російської атаки. Унаслідок цього загинули 12 людей, включаючи немовля. Норвегія підтримує відбудову в Україні за допомогою Програми підтримки Нансена, підкреслив Ейде.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, українські захисники відбили найбільше ворожих атак на Новопавлівському, Лиманському й Авдіївському напрямках та ліквідували ще 800 окупантів. 

Головне