Найвищі зарплати серед держслужбовців озвучили в Мінфіні: де платять найбільше

Найвищі зарплати серед держслужбовців озвучили в Мінфіні: де платять найбільше

У серпні 2024 року середня зарплата у держорганах становила 55,8 тисячі гривень. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Якщо порівнювати з січнем, то оклад чиновників зріс на 44,6%. На початку року він становив 38,6 тисячі гривень (у середньому штатні працівники в Україні отримують 21 тисячу гривень).

Найбільші зарплати, за даними Мінфіну, в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). У середньому її працівники отримують 111,9 тисячі гривень на місяць.

Високі оклади в Антимонопольному комітеті - 97,0 тисяч гривень в середньому. 

У Секретаріаті Кабінету міністрів середня зарплата становить 71,5 тисячі гривень.

ТОП-5 держаних установ за рівнем зарплатні

  1. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг – 111,9 тис. грн
  2. Антимонопольний комітет України – 97,0 тис. грн
  3. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення – 79,7 тис. грн
  4. Міністерство аграрної політики та продовольства України – 52,5 тис. грн
  5. Міністерство молоді та спорту – 52,2 тис. грн

При цьому, якщо порівняти зарплату керівників установ, то вони в середньому отримують 117 500 гривень, в той час, як робітники - 18 700 гривень.

Як відомо, 17 вересня Верховна Рада ухвалила у першому читанні ресурсний законопроєкт про підвищення податків. Проєкт 11416-д збільшить ставку військового збору, податок на прибуток банків та фінансових компаній і запровадить авансовий внесок АЗС. Це має надати українському бюджетові додаткові кошти. 

Як писав “Ми-Україна” раніше, в Мінфіні повідомили, що підвищення соціальних стандартів, зокрема мінімальної зарплати у 2025 році не буде. У відомстві пояснили, що  Україні наразі фінансова криза обумовлена війною, яку веде росія.

Головне