Коаліція дронів вже зібрала €500 млн на допомогу Україні, - Мінборони Латвії

Коаліція дронів вже зібрала €500 млн на допомогу Україні, - Мінборони Латвії

За ініціативи Латвії коаліція дронів зібрала майже 500 мільйонів євро, які планує витратити на закупівлю безпілотників для України.

Про це повідомив латвійський міністр оборони Андріс Спрудс.

Спрудс зауважив, що Данія і Нідерланди планують спільну закупівлю безпілотників на суму 400 млн євро, що становить найбільший внесок у цю коаліцію. Також Канада виділила 70 млн євро на закупівлю безпілотників для України, а Литва та Латвія внесли відповідно 3 млн євро і щонайменше 10 млн євро.

Міністр підкреслив, що це лише початок, і тривають активні переговори з іншими країнами, які бажають приєднатися до коаліції дронів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перспективи української влади: реформи, кадрові зміни та міжнародна підтримка

Нещодавно прем'єр-міністрка Латвії Евіка Сіліня заявила, що їх країна готується відправити першу партію безпілотників до України в рамках цієї коаліції. Заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко повідомила, що Україна передає результати тестування своїх безпілотників на полі бою союзникам, які беруть участь у коаліції дронів.

Нагадаємо, Латвія почала виконувати свої зобов'язання у рамках створеної партнерами України “коаліції дронів”. Відправку першої партії безпілотників схвалив Кабінет міністрів країни 17 квітня.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, військової допомоги від Сполучених Штатів Америки, яку вдалося поновити після тривалої затримки, не вистачить для перемоги України.

Головне