Кінець епохи Dove, Rexona та Calvé в росії: Unilever йде з ринку рф після 2,5 років війни

Кінець епохи Dove, Rexona та Calvé в росії: Unilever йде з ринку рф після 2,5 років війни

Британська Unilever - відомий виробник мила Dove, бульйонних кубиків Knorr та соусів Calvé - оголосила про продаж свого російського підрозділу місцевому виробнику Arnest Group. Це рішення ознаменувало завершення присутності Unilever в рф, пише Bloomberg.

"Продаж покладе край присутності Unilever в країні. Ця робота була дуже складною і включала розділення ІТ-платформ та ланцюгів поставок, а також міграцію брендів на кирилицю", - заявив гендиректор компанії Гайн Шумахер.

Хоча фінансові умови угоди не розголошуються, за даними ромЗМІ, вартість бізнесу оцінюється приблизно в 411 мільйонів доларів. 

Як відомо, Unilever зазнала шквалу критики за те, що залишалася в рф тривалий час після широкомасштабного вторгнення країни-агресорки в Україну. Український антикорупційний орган навіть торік включив компанію до свого списку "Міжнародних спонсорів війни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Концерн Unilever підтримує призов своїх працівників у армію рф

Вихід Unilever з російського ринку ускладнювався не лише внутрішніми факторами, але й діями Кремля, який запровадив обов'язкові знижки при оцінці активів та навіть захоплював контроль над західними компаніями, які намагалися піти з ринку.

Як писав "Ми-Україна" раніще, минулого місяця гуманітарна медична організація "Лікарі без кордонів" оголосила про вихід з росії після 32 років роботи у країні.

Головне