ЄС остаточно ухвалив план, необхідний для допомоги Укаїні обсягом €50 млрд, - Шмигаль

ЄС остаточно ухвалив план, необхідний для допомоги Укаїні обсягом €50 млрд, - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Європейський Союз остаточно затвердив план для України, необхідний для реалізації програми Ukraine Facility, яка передбачає виділення 50 мільярдів євро.

Про це він написав у Telegram.

Уряд у цьому році планує залучити 16 млрд євро. Схвалення цього плану дозволяє розпочати повноцінне виконання Ukraine Facility, що передбачає попереднє фінансування в розмірі 1,89 млрд євро.

"Загалом цього року в межах програми розраховуємо залучити 16 млрд євро. Це посилить нашу фінансову стійкість в умовах повномасштабної війни з росією. Дякуємо Бельгії, яка головує в Раді ЄС, та державам-членам Євросоюзу за високу оцінку Плану України та непохитну підтримку", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, фінансування за програмою Ukraine Facility триває і услід за першим березневим траншем Україна у квітні отримала ще один - у сумі 1,5 млрд євро.

Як відомо, фінансова програма ЄС Ukraine Facility складається з трьох базових та важливих для нас елементів - це бюджетна підтримка, інвестиційна підтримка та технічна допомога. По кожному з них Україна буде регулярно звітувати - щонайменше кожного кварталу".

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ситуація на Харківщині майже стабільна, точаться важкі бої. У найближчі дні ситуація покращиться.

Головне