Фурман: Україні цьогоріч на відновлення потрібно понад $14

Фурман: Україні цьогоріч на відновлення потрібно понад $14

На відновлення України лише цього року потрібно 14,1 млрд доларів. Про це заявив член ради Національного банку України Василь Фурман в  ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Нам потрібно лише на рік для відбудови 14,1 млрд доларів. Із них Україна планує 3,3 млрд за рахунок бюджету виділити. І близько 11 млрд доларів, ми надіємося, що наші міжнародні донори допоможуть знайти нам з інших джерел. Тобто, по суті, це зовнішнє фінансування. І це ми говоримо лише про цей рік", - заявив Фурман.

При цьому він наголосив, що ідеться про понад тих сум, 42 млрд доларів, в бюджеті, які також потрібно буде профінансувати за рахунок зовнішніх запозичень або грантів.

Також представник НБУ наголосив, що українці повинні самі володіти процесом відбудови нашої країни.

"Росія наш сусід. Це так історично і це так і буде. І це буде сильний ворог. Ми можемо перемогти цього ворога лише завдяки тому, що ми будемо сильні у всіх напрямках: економічно, фінансово, військово. І якщо ми не побудуємо з вами успішну процвітаючу державу, то нам буде дуже важко змагатися з нашим ворогом. Тому що, як правило, у світі допомагають сильним", - наголосив Фурман.

Як повідомляли "Ми-Україна", Велика Британія підтвердила намір надати Україні додаткові кредитні гарантії на 500 мільйонів доларів, довівши цього року загальну суму до 1 мільярда доларів.

Головне