Австралія надасть Україні військову допомогу на $74 млн

Австралія надасть Україні військову допомогу на $74 млн

Прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз оголосив про пакет військової підтримки для України на суму 110 мільйонів австралійських доларів (близько  74 мільйонів доларів).

Про це пише Reuters.

У новий пакет увійдуть 70 одиниць техніки, у тому числі 28 броньованих машин M113, 14 машин спецпризначення, 28 вантажівок MAN 40M та 14 причепів.

Крім того, Україна отримає  постачання 105-міліметрових артилерійських снарядів. Також Австралія продовжить безмитний доступ для товарів, що імпортуються з України, ще на 12 місяців.

"Ця додаткова підтримка матиме реальні зміни, допомагаючи українському народу, який продовжує демонструвати велику мужність перед лицем незаконної, неспровокованої та аморальної війни Росії", – заявив Албаніз.

Прем’єр-міністр підкреслив, що Австралія підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно.

Варто зауважити, що Австралія є однією з найбільших країн, що не входять до НАТО. При цьому надає Україні допомогу у вигляді боєприпасів та оборонного обладнання, включаючи десятки одиниць бронетехніки Bushmaster.

Нагадаємо, 23 червня Рада ЄС затвердила 11-й пакет економічних та персональних санкцій проти росії. Його головною метою є посилення запроваджених раніше обмежень і боротьба з обходом санкцій.

Новий санкційний пакет забороняє транзит через територію росії більшої кількості товарів і технологій, які можуть використовуватися для військових потреб, авіації чи космічної індустрії та авіаційного і ракетного пального – для товарів, які везуть з ЄС до третіх країн. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Кличко неоднозначно відреагував на чутки про призначення Кіма головою КМВА.

Головне