Зрада партнера яскраво підсвічує, де ми зраджуємо самих себе

Зрада партнера яскраво підсвічує, де ми зраджуємо самих себе

Сьогодні багато пар переживають кризу у стосунках. Що робити, якщо ваш партнер не пройшов випробування відстанню і зрадив вам?

Не приймайте на власний рахунок. Вчинок вашого партнера нічого не говорить про вас, вашу зовнішність, привабливість тощо. Це важливо пам’ятати, коли раптом захочеться поставити собі питання "що зі мною не так?", адже кожна людина робить свій вибір виходячи лише з власних цінностей, характеру, життєвих обставин.

Поговоріть із партнером. Дайте йому змогу пояснити свій вчинок. Можливо, відкриються подробиці, які змінять ваше бачення ситуації. А можливо навпаки, ви відчуєте, що людина ані скільки не шкодує про скоєне. Ба навпаки - пробує перекласти відповідальність на вас. Так чи інакше, відверта розмова дозволить трохи більше розібратися і в ситуації, і в собі і партнері.

Забудьте, або розходьтеся. Якщо ви прийняли рішення залишитися в цих стосунках, то обов’язково проговоріть подальші правила взаємодії. Звісно, з готовністю їх дотримуватися. А потім - забудьте про зраду. Якщо ж ви не можете позбутися болючих думок, та маєте бажання докоряти партнерові - краще виходьте з цих стосунків зараз. Адже самі не помітите, як потрапите до трикутника Карпмана. І будете відчувати себе жертвою, то пробувати врятувати взаємини, або переходите в агресивний наступ. А це вже не про здорові стосунки.

Відпустіть образу. Не залежно від того, яке рішення ви приймете: залишитися разом чи розійтися, важливо не обтяжувати серце образою. Звісно, не варто на себе тиснути й квапити себе. Хтось ладен пробачити через 5 хвилин, а комусь потрібні роки. Але хоч би озвучте собі такий намір: "Коли прийде час, я обов’язково відпущу образу".

Винесіть урок. Ні, не про те "як зробити, щоб мені ніколи не зраджували". А про те, як прожити своє життя без шкодувань. Зрада партнера яскраво підсвічує, де ми зраджуємо самих себе. Адже саме дізнаючись про невірність, люди починають шкодувати, що заради свого коханого чи коханої скорочували час на спілкування з друзями, відмовлялися від карʼєрних амбіцій, робили те, що не подобалося. Проаналізуйте, про що шкодуєте ви, і перестаньте зраджувати себе прямо з цієї миті!

Якщо ж знадобиться підтримка професійного психолога - записуйтеся на особисту чи онлайн консультацію. Я, практикуюча психологиня.

Олена Шершньова, практикуюча психологиня

Головне