Як прийти в форму після марафону свят, чи "автівка зламалась"

Як прийти в форму після марафону свят, чи

"О, Боже, я нервую!!! Чому життя таке несправедливе до мене?! Чому світ такий несправедливий?! Чому знов набряки, біль в печінці, підшлунковій, високий тиск, голова болить, а кілограми скинуті на дієті перед святами знов "прийшли"?!"

Так говорять всі мої пацієнти після свят. Посміхніться над тим, як ви самі себе обманюєте. Бо ви самі знаєте чому. Пропоную порозмірковувати.

По-перше пропоную подумати яка машина витримає таку купу їжі й спиртного? Правильно, майже ніяка. Потрібно взяти цю ситуацію як привід подивитися на своє життя трішки під іншим кутом?

Ми люди, активно живемо в цьому житті, проявляємося в ньому, займаємося сексом, народжуємо дітей і т.інші. завдяки своєму тілу. Але чомусь удаємо, що це не так, бо, чесно кажучи не піклуємося за нього. Просто їздимо в ньому, як в автівці до повної виснаги та чомусь дуже дивуємося коли "автівка" ламається.

Вам це не нагадує анекдоти про блондинку, котра стукає по колесу автівки, а сама її просто не заправила. Світ справедливий й прекрасний. Тяжко признатися собі, що саме ти так живеш. Що свято для тебе - це сидіти за столом, наче після великого голоду і їсти й пити як в останній раз.

Звісно, звісно при такому підході, ти не виглядаєш як той світ, де ти бачиш красивих людей з гарними фігурами. Бо в них по іншому. Свято для них - це привід зустрітися з родичами, друзями, коханими людьми в одному колі для цікавого і приємного спілкування й обміну думками, гарним зарядом енергії, прийняттям один одного і для спільного прийняття їжі як вторинна дія. І в тебе розфокус. Ти хочеш жити як ти, а мати тіло як інші. На двох кріслах не всидиш. Тому приймай рішення.

4 правила здорового тіла без діагнозів:

  • за 30 хвилин до їжі випий 2 склянки води;
  • Їжу не запивай;
  • Через 1-1,5 години, починай пити воду, КОВТКАМИ, до іншого прийому їжі в обʼємі приблизно з 1 літр;
  • прийом їжі через 4 -5 годин без перекусів.


Основні помилки, які роблять всі:

  • голод;
  • дієта імені когось чи "модна";
  • важкі тренування.

Здоров’я не потребує келиха вина за нього. Воно потребує інших дій. А ось коли ти все для нього робиш, то лише тоді й можеш підняти за нього келих вина. Не переплутай!!!) Записуйся на мій "живий" вебінар на 15.01. на 18:00. Посилання будуть в телеграм-каналі. Також там є багато цікавой інформації, а саме правила харчування: як пити, як їсти. Це ті знання, які треба, по-перше, в себе закладати для гарного здоров’я, а потім і для своїх дітей, сім'ї.

Автор: Людмила Гончарова, дієтолог

Головне