Як правильно побалувати себе шкідливою їжею без хвилювання про здоров'я

Як правильно побалувати себе шкідливою їжею без хвилювання про здоров'я

Навіть людина яка має діагнози, котра розуміє наслідки вживання шкідливих харчів, все ж таки інколи їх дуже бажає. Роздивімося декілька правил, які ви можете використовувати для того, щоб не боятися дуже нашкодити своєму організму. Поділюся з вами лайфхаками.

  1. Багато людей полюбляють жарені продукти. Як зробити так, щоб і покуштувати і не нашкодити собі?

    Знаю, ви зараз здивуєтеся. Зверніть увагу на скляний посуд. Запечене мʼясо чи риба в такий спосіб буде дуже смачна і якщо ви б самі не приготували, нізащо не повірили б, що вони не жарені.

    Такого приготування їжу можна їсти хоч кожного дня. Її не треба змащувати майонезом, чи олією. Просто додайте трішки води, трави і закрийте теж скляною кришкою.

    Грильовані продукти теж можна споживати, користуючись спеціальною сковородою. Важлива умова - не натирайте мʼясо майонезом. Спробуйте використовувати тільки натуральні спеції та трави.

    А ось яйця та оладки потрібно жарити на сковороді з антипригарним покриттям. Я додаю туди трішки печериць, посипаємо зеленню і вже на тарілці збризкуємо оливковою олією.
  2. Алкоголь - це окремий прийом їжі. По-переше, бо це вуглеводи. Тому намагайтеся пити не частіше одного разу в неділю до 100-мл вина, чи 25-40 мл горілки, чи інших міцних напоїв без мʼяса, яєць та риби.

    Більше зверніть увагу на такі супутні страви як паштети, приготовлені з вимочених бобових - нут ( хумус), з сочевиці, овочів, авокадо, печериць, білих грибів, салатів, зелені, горіхів.
  3. Солодощі. Торти, зефіри, шоколад, і інше солодке - завжди окремий прийом їжі.

    Зʼїжте улюблені солодощі через 4 години від останнього прийому їжі. Додайте трішки фруктів, яблуко, грушу, запеченого гарбуза. Це дасть вам змогу правильно прийняти наступний прийом їжі через 4 години.
  4. Якщо ви бажаєте зʼїсти не дуже правильний салат - "шуба", "олівʼє", і подібні - з'їжте окремим прийомом їжі по 200-250 гр. Споживання 1 раз у 5 днів.
  5. Мучне. Теж саме стосується хліба. 2 куски хліба в 1 см товщиною зʼїжте з салатом із сирих та запечених овочів, горіхів, заправлених улюбленими рослинними оліями.

    Круасани, булки та інша випічка. Зверніть увагу на випічку з листового тіста, чи приготуйте самі. Намагайтеся втриматися від літра чаю і зосередьтеся максимум на 200 мл. Якщо джем ви заміните на свіжі ягоди, для організму це буде суперпропозиція! Споживання таких продуктів індивідуальне. Середньостатистичне дозування 1 раз на тиждень.
  6. Картопля. Багато людей забороняє собі їсти картоплю. Якщо дуже полюбляєте, готуйте і смакуйте її з будь-якими овочами, грибами, спеціями з сухих трав, коріандру, тмину.
  7. Копчене. Якщо полюбляєте копчене сало, звісно вибирайте натуральне. Спробуйте споживати його у вигляді салату 30-50 гр окремим прийомом з зеленими овочами - кабачок, свіжий огірок, зелень. Заправляйте оливковим олією.
  8. Не забувайте про воду. Коли ви порушуєте правила харчування - збільште кількість води на літр в цей день. Цим ви полегшите дезінтоксикаційну роботу організму.

Якщо ви бажаєте більш детально для себе зрозуміти як, коли й скільки можна порушувати і скільки солодощів зʼїдати, то приходьте здобувати освіту на моєму "живому" курсі, де ви здаєте необхідні аналізи і навчаєтесь харчуватися за правилами свого організму.

Якщо в цьому блозі описані продукти, на які у Вас є алергія, індивідуальна непереносимість, чи сувора заборона лікаря, не провокуйте себе і не споживайте. Будьте здорові і щасливі!

Автор: Людмила Гончарова, дієтолог

Головне