За добу на фронті відбулося 115 бойових зіткнень

За добу на фронті відбулося 115 бойових зіткнень

На фронті протягом минулої доби відбулося 115 бойових зіткнень. Найбільше атак відбили на Бахмутському напрямку. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів.

На Сіверському та Слобожанському напрямках рф зберігає військову присутність у прикордонних районах.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили дев'ять атак.

На Лиманському напрямку відбили 13 атак, здійснених військом рф за підтримки авіації.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 33 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 24 атаки в районах населених пунктів Архангельське, Новокалинове, Очеретине, Сокіл, Соловйове, Семенівка, Орлівка та Нетайлове Донецької області, де росіяни за підтримки авіації намагалися витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку росіяни за підтримки авіації 20 разів намагалися прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку військо рф за підтримки авіації сім разів атакувало позиції українських захисників.

На Херсонському напрямку військо рф не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби здійснило три безуспішні атаки на позиції українських військ.

Внаслідок російських атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали об’єкти цивільної інфраструктури.

Нагадаємо, у Київ прибула герцогиня Единбурзька Софі, яка є активісткою британської ініціативи, це перший візит в Україну члена королівської сімʼї Великої Британії від початку російського вторгнення 2022 року. Про це повідомляють на сайті Міністерства закордонних справ Великої Британії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, ракетний обстріл Одеси, який російська армія здійснила 29 квітня обірвав життя п'яти осіб. Оновлені дані озвучив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Головне