До Києва прибула герцогиня Единбурзька, це перший візит представниці королівської сім'ї від початку великої війни

До Києва прибула герцогиня Единбурзька, це перший візит представниці королівської сім'ї від початку великої війни

У Київ прибула герцогиня Единбурзька Софі, яка є активісткою британської ініціативи, це перший візит в Україну члена королівської сімʼї Великої Британії від початку російського вторгнення 2022 року. Про це повідомляють на сайті Міністерства закордонних справ Великої Британії.

Герцогиня Единбурзька в Києві зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським. Також Софі Гелен провела зустрічі з жертвами сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, жертвами катувань, а також із жінками-добровольцями, які надають психіатричну допомогу дітям.

"Сьогодні був щасливий день, бо я нарешті змогла потрапити в Україну. Але це водночас і сумний день, тому що, звичайно, це означає, що, поки я тут, я дізнавалася все більше про ситуацію в усіх її реаліях, які, звичайно, сумні. Людська ціна війни дуже реальна, і я знаю, що всі тут відчувають це дуже гостро", — сказала вона.

Також вона зустрілася з президентом Володимиром Зеленським та першою леді Оленою та обговорила способи підтримки жертв насильства.

Нагадаємо, ракетний обстріл Одеси, який російська армія здійснила 29 квітня обірвав життя п'яти осіб. Оновлені дані озвучив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у звіті експерти ООН підтвердили, що уламки снаряда, яким російські війська атакували Харків 2 січня, належали північнокорейській балістичній ракеті серії Hwasong-11. Про це повідомило видання Reuters.

Головне