США призупинили постачання зброї до Ізраїлю, - Axios 

США призупинили постачання зброї до Ізраїлю, - Axios 

Минулого тижня адміністрація президента США Джо Байдена призупинила постачання американських боєприпасів до Ізраїлю.  

Про це повідомляє Axios.

Це перший раз після нападу 7 жовтня, коли США зупинили постачання зброї, призначеної для ізраїльських військових. Інцидент викликав серйозне занепокоєння в ізраїльскому уряді. Президент Байден стикається з критикою серед американців, які проти підтримки Ізраїлю. 

Адміністрація Байдена стурбована вторгненням Ізраїлю в місто Рафах на півдні Гази, що може погіршити американсько-ізраїльські стосунки. Під час візиту до Ізраїлю, держсекретар США Блінкен провів “жорстку” розмову з Нетаньяху щодо можливої ​​ізраїльської операції в Рафаху.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант відвідав ізраїльські військові сили в Газі 4 травня і заявив, що Ізраїль бачить “тривожні сигнали” про те, що ХАМАС не збирається рухатися до угоди про звільнення заручників. 

"Це означає, що операція в Рафаху та в інших частинах Гази відбудеться найближчим часом", - сказав Галлант.

Нагадаємо, армія Ізраїлю закликала жителів східного Рафаху евакуюватися до гуманітарної зони в Аль-Мавасі. Палестинці отримали повідомлення через телефон та ЗМІ.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, цивільні жителі північної частини Ізраїлю, яка межує з Ліваном, готуються до можливої широкомасштабної війни з парамілітарною ісламістською організацією "Хезболла".

Головне