Ізраїль розпочав евакуацію цивільного населення Рафаху

Ізраїль розпочав евакуацію цивільного населення Рафаху

Армія оборони Ізраїлю закликала жителів східного Рафаху евакуюватися до розширеної гуманітарної зони. Про це повідомляє Haaretz.

Близько 1,5 мільйона людей пропонують перемістити до Аль-Мавасі - невеликого населеного пункту на узбережжі Смуги Гази у південній її частині.

Палестинці, які проживають на схід від міста Рафах, поруч з трасою Філадельфія на кордоні з Єгиптом, отримали телефонні дзвінки та голосові повідомлення із закликами евакуюватися і прямувати в район Аль-Мавасі біля узбережжя Гази або в район Хан-Юніса.

"Заклики тимчасово переїхати до гуманітарної зони будуть передаватися через плакати, SMS-повідомлення, телефонні дзвінки та трансляції ЗМІ арабською мовою", - йдеться у повідомленні.

За словами міністра оборони Ізраїлю Йоава Галланта, найближчим часом очікується операція в Рафаху. 

Нагадаємо, у Харкові до 16 збільшилася кількість постраждалих внаслідок вчорашнього ворожого авіаудару по Шевченківському району міста. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Нікополі внаслідок нічного артилерійського обстрілу росіян 4 травня пошкоджено Спасо-Преображенський собор УПЦ МП.

Головне