СБУ запобігла російським авіаударам по Україні напередодні Великодня

СБУ запобігла російським авіаударам по Україні напередодні Великодня

Служба безпеки України викрила та затримала агентурну групу ФСБ, яка готувала координати для масованих авіаобстрілів. 

Про це повідомляє СБУ у Telegram.

Зловмисниками, якими виявилися 28-річні безробітні жителі Умані та Лубен, планували навести удар по енергогенерувальних підприємствах та логістичних складах зберігання паливно-мастильних матеріалів у Київській, Черкаській, Полтавській, Вінницькій та Кіровоградській областях. 

Крім того, ФСБ ставила за мету отримати від своїх агентів інформацію про розташування українських військових аеродромів та підрозділів, які охороняють Генштаб ЗСУ. 

СБУ вдалося своєчасно викрити та задокументувати злочинну діяльність агентів, а також затримати їх “на гарячому” під час розвідки поблизу Києва. 

Таким чином, завдяки пильності українських спецслужб вдалося запобігти черговим злочинам росії проти мирного населення України. 

За даними слідства, агентів завербував кадровий співробітник “Кримського управління” ФСБ, обіцяючи їм щедру винагороду за співпрацю. 

Наразі затриманим оголошено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Їм загрожує довічне ув'язнення. 

Спецоперацію з викриття та затримання агентів ФСБ провели співробітники СБУ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, українська воєнна розвідка підтвердила факт ліквідації окупанта, причетного до катувань українців в підконтрольному ворогу Бердянську.

Головне