Повернення острова Нестрига: окупанти зранку вже двічі намагались його штурмувати

Повернення острова Нестрига: окупанти зранку вже двічі намагались його штурмувати

Після повернення острова Нестрига на Дніпрі російське окупаційне військо активізувало зусилля із його захоплення. Вранці 30 квітня противник вже встиг здійснити два штурми на цьому напрямку, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" керівник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

Він наголосив на тому, що обидва рази ворог успіху не мав і був змушений відійти з втратами.

"Це останній острів від населених пунктів Велетенське та Кізомис перед гирлом річки, тобто це останній острів на правобережній частині в цьому районі. Тому, звісно, для нас є важливим закрити цю територію від можливих диверсантів або від потенційних ворожих виходів, що, в принципі, і було зроблено. Ворога звідти було вибито", - зазначив Плетенчук.

Визволений від окупантів острів він назвав периметром безпеки. Армія рф могла його використовувати серед іншого для перекидання озброєння, розвідувальних цілей, заходу в тил поближче до позицій Сил оборони тощо.

Як відомо, упродовж досить тривалого часу острів Нестрига вважався сірою зоною. Силам оборон вдалося встановити над ним контрол і таким чином підвищити якість своїх контрдиверсійних заходів.

Нагадаємо, на фронті упродовж минулої бойової доби відбулося 115 боєзіткнень. Найбільше атак бійці Сил оборони України відбили на Бахмутському напрямку. Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 29 квітня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще понад 1200 солдатів. Сили оборони України також знищили 22 танки, майже 40 півтора десятка бойових броньованих машин, 26 артсистем та два РСЗВ. 

Головне