Експерти ООН підтвердили, що росіяни атакували Харків північнокорейською ракетою

Експерти ООН підтвердили, що росіяни атакували Харків північнокорейською ракетою

У звіті експерти ООН підтвердили, що уламки снаряда, яким російські війська атакували Харків 2 січня, належали північнокорейській балістичній ракеті серії Hwasong-11. Про це повідомило видання Reuters.

Це була балістична ракета серії Hwasong-11, - йдеться у звіті. До цього троє спостерігачів прибули в Україну, щоб оглянути уламки, і не знайшли доказів того, що ракета була виготовлена саме росією.

"Інформація про траєкторію, надана українською владою, вказує на те, що вона була запущена в межах території російської федерації", — написали вони в звіті.

У звіті спостерігачі ООН дійшли висновку, що “уламки ракети, яка впала в Харкові 2 січня, походять від ракети КНДР серії Hwasong-11”, що свідчить про порушення ембарго на постачання зброї Північною Кореєю.

Північна Корея перебуває під санкціями ООН за розробку й випробування балістичних ракет та ядерну програму з 2006 року. Обмеження з роками посилили.

Нагадаємо, за підсумками бойової доби 29 квітня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще понад 1200 солдатів. Сили оборони України також знищили 22 танки, майже 40 півтора десятка бойових броньованих машин, 26 артсистем та два РСЗВ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, німецький уряд оголосив про передачу значного пакета військової допомоги для України, фінансування на цілі досягає понад 7 мільярдів євро.

Головне